març 202008
 

Sobretot per al qui comença en això de la recàrrega, però també per al que s’inicia en la recàrrega d’un calibre diferent dels que habitualment ha utilitzat… Arriba sovint que ha de desmuntar les bales. És clar que això li podria passar també al més expert, però ens acostuma a passar als novells. I com es fa per a desmuntar una bala que ja està preparada per a ser utilitzada? Doncs la manera més fàcil i ràpida és utilitzar un martell d’inèrcia, que el que fa, i tal hi com explica el seu nom, és aprofitar la inèrcia del cop per a extreure la bala de la vaina. Sembla complicat, però no ho és. De fet, només cal que ho veguem un sol cop per a conèixer-ne tots els “secrets”.

El martell d’inèrcia que jo utilitzo és aquest, i com la resta del material que tinc, és de la marca RCBS, americana, com no!

Té la forma evident d’un martell, i el que es fa és picar sobre una superfície dura amb el costat menys gruixut. Picar sense por. No es trenca! És un sistema anti-estrès molt efectiu!

Un cop ha fet el seu efecte, la bala i la pólvora estaràn a dins el recinte del martell. Ho retirem, col·loquem la bala següent, i a continuar!

AVÍS: No se us passi pel cap de fer això amb pòlvora negra: Explotaria!

Un detall de per on es posa la bala: Amb la punta apuntant cap a sota, i el cap sobresortint de la peça metàl·lica.

Senzill, ràpid, però… SOROLLÓS!

Deixa un comentari

%d bloggers like this: