juny 052010
 

Des de la nostra perspectiva pot resultar fins-hi tot ridícul o pueril, però en escenaris de combat dur camuflades correctament les armes, pintant-les amb els colors adequats, pot representar un avantatge significatiu. Tant és així que recentment s’ha publicat un document intern de l’exèrcit dels EUA en que detalla pas per pas el procés. Sobta el to sovint paternalista, i és que imagino que les instruccions no van adreçades a cossos especials sinó a la infanteria “rasa”, que segurament no deuen comptar amb aquesta mena d’entrenament.

És realment un “How to” que seguint-lo al peu de la lletra no ha de presentar cap problema. Des dels materials que hem de tenir preparats abans de començar la feina, fins on s’han de llençar les restes de materials químics, passant per la efectiva protecció de les parts que no és necessari ni recomanable pintar.

Si busquem la possible utilitat d’aquest document per al sector civil, probablement ens limitariem als caçadors i als jugadors de paintball.

  3 Responses to “Pas a pas: Pintar les armes”

  1. Un enllaç molt útil el d’aquest document. A la llista d’usuaris civils hauries d’afegir els jugadors d’airsoft. Precisament estava buscant informació sobre com pintar les joguines i el PDF m’anirà molt bé de cara a mimetitzar la meva M4 – S System.
    I efectivament, un arma negra per molt ficat en un BDU mimetitzat que vagis, delata lo seu…

    PD: et felicito pel blog, ha estat tota una troballa.

  2. Gràcies David! Sempre s’agraeixen mostres de suport! La veritat és que és en vosaltres, gent del món de l’airsoft i jocs de guerra tipus paintball, en qui he pensat en fer el post. Per als qui tenim armes però per sort no hem d’anar a cap guerra, no té massa sentit pintar-les! Els caçadors són un món apart, però penso que tampoc estan massa per pintar les armes, són més pragmàtics…!

  3. hola! quant de temps eh? molt útil l’enllaç, si un dia m’avorreixo del negre de la meva G36k mirare a veure si puc pintarla com diu al document!
    feia temps que no pasava pel blog perque no postejaves molt jejeje, bé, fins aviat!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)