juny 272010
 

Disponible a partir del setembre, Leatherman treu al mercat una nova navalla multiús, directament pensada per a facilitar la vida als tiradors d’arma llarga, especialment els qui utilitzen armes tan populars com les AR-15 i M16, per tant principalment enfocat al mercat americà, on aquestes armes tenen una gran acceptació (el que no vol dir que als països del nostre entorn no existeixin).

L’han anomenada MUT i conté varies eines específiques per a tasques pròpies de les armes, amb materials també específics, com el coure, per a no provocar ratllades a l’ànima del canó en cas d’haver de sol·lucionar algun malfuncionament.

I justament una eina que no havia vist mai incorporada a una navalla multiús, aquesta mena de L recargolada del mànec tan característica que sembla que permet eliminar de manera ràpida i sobretot sense haver de desmuntar cap part de l’arma en el cas – sembla ser que força habitual – que l’arma pateixi una interrupció en el seu funcionament. Aquesta interrupció en concret, anomenada “bolt override” aparentment és la que més temps demana per a ser sol·lucionada, i consisteix en el moment en que la corredera es tanca i queda atrapada o bé la nova bala que ha d’entrar a la recàmara o bé la vaina a expulsar, no m’ha quedat prou clar.

En tot cas, ja vaig comentar que jo utilitzo un parell de navalles en el dia a dia, la Leatherman Weave per al camp de tir (de la que n’estic plenament satisfet) i la Victorinox Cybertool pel dia a dia, que m’omple de satisfacció per ser una excel·lent troballa que s’adapta al 95% a les meves necessitats diàries.

  3 Responses to “Leatherman MUT, especial per a tiradors”

  1. La fulla de tall té un estil tàctic. Es una Leatherman tàctica!

  2. ;-P Si, sembla un tanto japonés!

  3. Leatherman ens acaba d’anunciar que el servei començarà a partir d’octubre -d’aquest any, espero!-

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)