oct. 252010
 

La última edició del joc Medal of Honor ja va nèixer amb polèmica. Resulta que es tracta d’un d’aquests jocs de shooters tan entretingut, i basat i ambientat en l’actual guerra que s’està duent a terme a l’Afghanistan. El problema no vé per aquí, sinó pel fet que en la modalitat de joc multijugador es permet triar el bàndol al que es vol pertànyer, tant les forces americanes o britàniques com el bàndol talibà. I és clar, si es tria de jugar com a talibà, es tracta de pelar els soldats de la coalició sense miraments (a l’inrevès passa exactament el mateix), utilitzant per a aquesta fi tota mena d’armes, inclosos els temuts explosius casolans (IED, Improvised Explosive Devices, on fins a l’agost s’havien registrat 1062 atacs, només a l’Afghanistan).

No tinc clar si desprès de la polèmica (i de la propaganda gratuita) s’ha modificat la opció multijugador, però crec que efectivament així ha estat. Al cap i a la fi es tracta de no fer-se massa enemics, el diner és el diner. Els bàndols tradicionalment enemics no compren jocs: Talibans, coreans de nord, soviètics comunistes, mujaidins…

Sense insistir massa en la valoració del joc, que és indubtablement molt inferior a la saga dels Call of Duty, sobretot els de les darreres edicions, crida poderosament l’atenció la imatge de portada del joc, i és una espècie de mercenari (que al final no és tal, sinó un soldat regular integrat en una unitat especial anomenada Tiers 1, que aparentment existeix). La imatge és la d’un paio que els té pelats de còrrer amunt i avall per tots els conflictes armats que convingui, amb l’equipament imprescindible per a rendir al màxim al camp de batalla i amb la xuleria d’estar-se dempeus mentre rep un munt d’impactes variats, resultat d’una explosió massa propera.

I a Theatrum Belli publiquen una fotografia (aquesta si, sense trucatge i reflectint soldats reals) de paios que a més fins-hi tot físicament s’assemblen a la portada del joc. A l’Afghanistan. Imposen, sens dubte. Segur que no són tant infalibles com els protagonistes del joc, però també fan la cara d’haver-ne passat de tots colors.

  6 Responses to “Medal of Honor i l’Afghanistan real”

 1. Jo el tinc desde fa un parell de setmanes, i no es pot escollir el bandol, toca a sorts.
  No se si l’hauràs provat o no el joc, però no es tan inferior com tu dius respecte als CoD.
  El MoH, en el apartat grafic, es molt millor que l’ultim COD, els mapes estan mes carregats de coses, amb mes detalls, molts més detalls. En quant al so, tambè es bastant millor el MoH que el COD, la veritat els sons del CoD sempre han sigut bastant deficients(es com els gran turismo, que els cotxes tenen so de batedora xD) i en l’aspecte de realisme, el MoH també es bastant superior, per exemple en el tema de les caracteristiques de les armes, el dany(no se si això està ben escrit), la precisió i en especial a les escopetes, la distancia efectiva d’aquestes era el major error dels CoD, que les escopetes arrivaven a com a molt 30m i para de comptar. I per no parlar del sistema de multijugador, es el mateix sistema, pero les conexions son infinitament mes rapides, més bones i mes fluides amb el MoH que amb el CoD, que tenies que esperar fins a 5 o 6 minuts perque et trobés una partida, mentres que el MoH, m’he fixat que de mitjana triga uns 6 o 7 segons en unirte a una partida.
  En altres aspectes com la personalització etc, si que els CoD estan més cuidats.

  Aqui la meva opinió com a bon “freak” d’aquests jocs.

 2. La meva valoració (totalment subjectiva com no pot ser d’una altra manera) es basa més en la duració del joc i la llibertat de moviments. En els MoH sempre has d’anar pel camí que els programadors han prefixat que has d’anar, no tens alternatives, el joc és massa linial. El sò i el multijugador i potser el realisme gràfic en aquesta darrera edició del MoH possiblement siguin millors, no t’ho sabria valorar. Val a dir que la nova edició del CoD imagino que sortirà abans de nadal, pel que caldria esperar a comparar-lo amb el nou joc, però històricament els MoH sempre m’han desenganyat. Diuen que els jugadors d’aquesta mena de jocs estem dividits entre seguidors del CoD i del MoH… deu ser això! ;-P

 3. xD
  en el mode historia si que tens raó,
  però vaja, jo també he sigut sempre de CoD xD
  Una cosa que em va sorprendre gratament del MoH es que hi sortís el XM110 SAS, em va encantar!

 4. me comprat el COD xD, i m’he vengut el medal of honor(axi em sortia a meitat de preu) pero crec que ha sigut un error, ja que tots dos jocs son bons, i tindria que haver-me quedat amb el medal of honor també.(demà crec que intentare anar a recuperar-lo xD, que la dona de la tenda es bona persona, no crec que hi hagi ningun problema)
  el CoD: Black Ops, es una mica un “copy & paste” del MW2, però canviant les armes/mapes, afegint un mode zombi, i tambe algunes caracteristiques que fan mes entretingut el mode online, com per exemple, tenir que desbloquejar, i, posteriorment, comprar les armes/accesoris que vulguis

 5. No te’n perds ni un! Aquest també està ambientat al món actual? Perquè ja es feia repetitiu tants jocs de les guerres mundials o del Vietnam…!

 6. El Black Ops, es de la guerra del Vietnam/guerra freda.
  de la guerra del Vietnam o de la guerra freda no n’havia jugat mai a cap jo.
  Recordem que l’anterior estava ambientat en el món actual.
  Però el joc està bé, i els sons han millorat moltisim, i el realisme dels llençacohets(l’Rpg-7, per exemple, es desviava moltíssim, ara això ja esta arreglat)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)