ag. 232008
 

Seguint la estela encetada de nou per ForoMil sobre els mercenaris en general, i sobre crear un exèrcit en particular per uns 16 milions d’euros durant un mes de conflicte… he anat a parar a un altre post (internet és gran!) de Le Monde Diplomatique (ep, en català!) extremadament interessant que narra amb noms i cognoms la història del que ells anomenen gossos de la guerra (els soldats de fortuna o mercenaris), la aparició d’empreses com la ja desapareguda Executive Outcomes o les que han aparegut més tard, com la tristament famosa BlackWater americana. I entremig he descobert un blog impresionant, plè fins dalt de tot d’informació, anomenat Guerras Posmodernas i un post de l’any 2006 que parla sobre Executive Outcomes. Si teniu ganes d’aprofundir en el tema, podeu començar per aquí. N’hi ha per estona!

  One Response to “Mercenaris”

  1. Lo que escribí en su momento sobre Executive Outcomes era sólo un apunte. El libro de referencia en este asunto es “Corporate Warriors” de P.W. Singer. En español no hay casi nada. El libro de Scahill sobre Blackwater es una castaña sensacionalista.

    Y por cierto. Esa foto es de Nueva Orleans y muestra agentes de policías. No a contratistas de Blackwater. Para fotos y más información puede verse el área temática correspondiente en el foro de intelpage.info

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)