juny 072011
 

Existeix una idea generalitzada que les armes són robustes per definició. Tendim a pensar que una pistola o revòlver són pràcticament indestructibles, quan la realitat és força diferent. Quan una arma cau a terra, pot patir danys de diversa consideració. Si parlem d’armes dedicades a la competició o de quirúrgica precisió, les conseqüències poden ser fatals.

Llegint el blog del tirador Jabier Les explica com en un descuit l’arma li cau a terra i destrossa literalment el visor de punt vermell que hi té instal·lat, un C-more.

Fa un parell o tres d’anys a mi hem va passar el mateix, i repassant el blog veig que no en vaig fer menció, potser de pura ràbia. La situació que vaig viure era força similar: Col·locar la glock a la funda d’extracció ràpida i a l’instant notar que alguna cosa no havia anat bé: L’arma i la funda per terra, el C-more (un “Slideride”, aparentment el mateix model que el del Jabier) amb el vidre tot fet un desastre. Tot això amb l’equip recent arribat dels Estats Units! El problema va ser un mal ajustament de la funda, culpa meva.

Sortosament la carcassa estava intacta, pel que vaig enviar l’aparell de nou a la fàbrica i allà per una quarta part del que valia tot el conjunt me’l van poder reparar i tornar a enviar en un temps récord.

Els resultats són impecables, funciona de meravella i demostra una precisió milimètrica sense haver fet cap ajustament. És un gust disparar l’arma i veure com la bala va exactament allà on havies previst. Són objectes cars però valen molt la pena. La llàstima és que converteixen l’arma en una màquina sensible i molt més fràgil del que era originalment.

  3 Responses to “Fragilitat dels visors de punt vermell”

  1. Hola Jaume, ara feia temps que no actualitzaves el teu blog! 🙂

    Només volia dir que (tot i no tenir cap la meva afició és només mirar-m’ho de lluny), m’ha sorprès i molt el fet que siguin tant delicades i és cert que tendim a pensar que són tot el contrari, màquines fortes i indestructibles!

    Molt interessant!, gràcies!

  2. Hauria d’haver posat aquesta adreça en el meu post anterior.

  3. Salut Jordi!

    Si que feia temps, si. De fet actualitzo per batzegades, perquè el temps no és precisament el que hem sobra. Ara imagino que faré un sprint per mirar de posar-me al dia i a veure si continuem o fem una altra aturada tècnica. Gràcies pel comentari!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)