juny 142011
 

Fish Gun with Matt Dillon from Matt Dillon

Potser convindria aclarir que és tot una paròdia. L’arma no està carregada en cap moment (fixeu-vos-hi), el nen per tant només fa semblant de disparar, no és un calibre .50… el que si que és ben cert és que fa riure!

  8 Responses to “Una mica d’humor…”

 1. Hola, no té res a veure amb el tema però com que ets Andorra t’ho volia preguntar. A Andorra es poden tenir armes a casa? evidentment no parlo d’armes de caça o de tir, sinó com a protecció, m’agradaria saber quina legislació teniu al respecte. No fa massa hi vaig anar i em va sorprendre la facilitat de comprar tasers i esprais i volia saber com estava el tema d’armes de foc. Gràcies.

 2. Salutacions Joan,

  Evidentment la resposta és que si, es poden tenir armes a casa per a protecció.

  Si ets andorrà i cap de casa (pel teu missatge interpreto que no) tens la OBLIGACIÓ de tenir a casa una arma llarga d’ànima llisa (una escopeta, parlant planerament) per a respondre a la crida del Sometent. Per aquesta arma no és necessari disposar de cap permís especial.

  Per a tenir armes curtes per exemple, hi ha varies possibilitats, la que més s’apropa al que hem demanes correspon al permís especial per a protecció de la llar. Aquest permís et faculta per tenir una arma curta legalitzada a l’interior del domicili exclusivament per a defensa de la llar. No pot sortir de casa i únicament serveix per a això: Protegir la llar i els seus ocupants.

  Si tens algun altre dubte, estaré encantat d’ajudar-te!

 3. Moltes gràcies per respondre tan ràpid. Jo sóc de Catalunya i no en tenia ni idea d’això i ho trobo molt interessant, evidentment l’únic que puc dir-te és que quina enveja que feu. Precisament al dir això del somatent n’he buscat més informació i m’he topat amb un interessant article teu http://recarrega.net/?p=510 ja veig que un dia que tingui temps m’hauré de mirar tot el blog. Moltes gràcies de nou i gràcies també per fer aquest blog tant interessant en català.

 4. Bé m’ha vingut una altra pregunta, es pot comprar a algun lloc d’Andorra una còpia del Politar Andorrà o el Manual Digest?

 5. 😉

  Gràcies pels teus comentaris, Joan! Fa anys que es parla d’una modificació del Reglament d’armes, segurament tendint cap a una major regulació. La veritat és que a Andorra ens hauriem de fixar més en lleis suïsses o luxemburgueses que no pas en lleis espanyoles o franceses, que acaben sent un insult a la llibertat de les persones.

  Per desgràcia però la cultura armamentística del país és cada cop més baixa i això no té visos de canviar a curt o mitjà termini. Però des del Club Andorrà de Tir de Precisió mirem que això canvii!

  Disfruta del blog, està fet amb carinyo!

 6. Sens dubte que es poden comprar! Hi ha edicions fantàstiques, a casa en guardem una feta en suro que és un tresor en sí mateix. Caldria posar-se en contacte amb les llibreries per veure si les tenen en estoc. He trucat a la Llibreria la Puça (http://www.lapuca.com/) i no els tenen en estoc, però es poden demanar, si més no el Manual Digest. Imagino que en alguna altra sí que els deuen tenir.

 7. Moltes gràcies per tot, el proper cop que visiti Andorra me’ls compraré així com un parell d’esprais de defensa nous, que ni això es pot comprar a Catalunya (en venen uns d’homologats però fa més mal un desodorant que lo que tiren), espero i desitjo que no us toquin les normatives, Andorra és la prova que tenir armes no és sinonim de més delinqüència armada sinó tot el contrari.

 8. Penso el mateix que tu. Però tampoc et pensis que vivim en un oasi, està tot molt controlat (només faltaria) i la orografia, les fronteres i un bont munt de policies ajuden a que les coses es mantinguin en uns nivells envejables de seguretat.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)