des. 252008
 

Fa relativament poc temps que ha aparegut aquest sistema francament innovador i que segurament en situacions de combat reals han de ser d’una utilitat extrema.

Es tracta de Corner shot, un invent israelita que evita haver de “treure el nas” per la cantonada on probablement hi ha un enemic amb una arma apuntant en la teva direcció… simplement qui treu el nas és l’arma, equipada amb un sistema de càmeres – nocturnes, tèrmiques, gran angular…- que permeten veure el que passa a l’altra banda del mur sense haver d’exposar-se inútilment. I si  través del monitor es detecta l’enemic, mitjançant un sistema de punteria el podem abatre. Jo m’imagino que no deu ser pas tan fàcil, perquè estar pendent d’una pantalleta quan a pocs metres tenim algú amb l’arma preparada que en qualsevol moment ens pot sorprendre… ha de deixar-te força desprotegit. La cosa canvia si tenim en compte que rarament un soldat equipat amb aquesta tecnologia anirà en solitari.

Es pot adquirir en 3 modalitats, equipant una pistola, un fusell o un llençagranades.

És ideal per a “netejar” zones urbanes o edificis, que són els principals escenaris d’actació de per exemple el grup d’intervenció de la policia. No cal exposar els agents a perills innecessaris.

Enllaços:

Desarrollo y defensa

Israeli weapons

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)