febr. 092009
 

Tots tenim al cap que la fabricació d’una arma no és una cosa banal. Tant si es tracta d’una pistola, d’un fusell, escopeta, o qualsevol altra mena d’arma requereix d’uns sistemes avançats de fabricació, que comporten operaris especialitzats, materials d’alta qualitat, maquinària de precisió, controls de seguretat, ingenieria avançada…I això normalment és així, però no sempre.

És així als països industrialitzats i tecnològicament avançats, però… i els altres països? Doncs igual. Els altres construeixen igualment les armes, potser amb uns acabats inferiors i segurament amb un resultat molt menys acurat, però armes que funcionen perfectament. I la munició per a que funcionin!

Semblaria que sense la maquinària especialitzada només es podrien construïr trastos, però imiten a la perfecció les armes més avançades produïdes a la nostra banda de món. I a un preu esfereïdorament baix. El vídeo que us enllaço a continuació, en anglès, conté exemples i mostra preus. Aproximadament es venen a un 10-15% del seu preu oficial. Són còpies, és clar. I és de suposar que no tenen la mateixa precisió, ni la mateixa durabilitat, ni … Un 10% del seu preu al mercat oficial!!!

És clar que aleshores deu ser relativament habitual que passin coses com aquesta

  2 Responses to “Mercat d’armes al Pakistan”

  1. mare meva, una copia de la SPAS 12 per tan sols 150$!! i una ak-74 per 180$!! i pensar que jo em vaig gastar 135€ en una replica de un HK g36k!!! d’airsoft mentre k podria tenir una spas 12, es flipant, no entenc com les poden fabricar tant barates…

  2. Si, és acollonant… jo tampoc m’ho explico, encara que si t’hi fixes al video surt un paio refredant (en el que sembla un abeurador d’animals) la base metàl·lica d’una pistola… i si tot ho fan així d’artesanal, i amb el que deuen cobrar aquesta gent per hora… resulta més creïble.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)