juny 022009
 

Aquest és el títol d’un article publicat al diari francès Libération on l’autor, Peter Van Ham, desglossa tot un seguit de raons segons les quals els Europeus ens hem adormit i emmandrosit fins a límits exagerats, i per tant podem ser el blanc d’atacs de tota mena, però sobretot de països no limítrofs com poden ser els que practiquen l’islamisme extremista – sobretot Iran, amb el seu més que probable armament nuclear- o bé els problemes derivats de la immigració il·legal. L’autor cita que la Unió Europea pretèn que tots els problemes es poden resoldre discutint i pactant, però la realitat, segons ell, és ben diferent.

I comenta a tall d’exemple la recent guerra entre Geòrgia i Rússia. La guerra i les desgràcies que porta associades ens poden arribar per qualsevol banda – i encara que de moment encara no som oficialment a Europa, és evident que més aviat que tard entrarem a formar-hi part, i encara que no fos així… algú pensa que Andorra es pot mantenir molt més temps en el limb de la indefinició?- i cal estar-hi preparats. A Andorra haurem de treure els fusells i les escopetes de caça, tot cridant el sometent (mobilització general de tots els veïns) i prenent posicions a les muntanyes.

No cal dir que aquest artícle ha despertat força reaccions, majoritàriament adverses. Tot hi això, i deixant de banda la demagògia molt a l’americana de què es nodreix, no deixa de ser profundament cert.

Per cert, jo he arribat a trobar el text seguint el blog de Theatrum Belli, excel·lent en totes les seves entrades.

  5 Responses to “Europa s’ha de preparar per a la guerra”

 1. de que serveix tanta unió europea i tanta punyeta si despres resulta que no estem ben preparats?
  la UE no tindria que ser també per a reforçar o millorar(o com li vulguis dir) totes aquestes coses d’ambit militar etc?
  això de l’islamisme extremista es molt perillos, els hi menjen el tarro a base de be…(ho dic amb tot el respecte del món)
  salutacions

 2. Si, figura que la UE hauria de ser una força única i que dirigís tots els esforços dels països integrants cap a una mateixa direcció, però en canvi s’ha transformat en una força centrífuga on sembla que cada ú vagi a la seva. I així ens trobem que per a decidir res tothom pensa diferent i no s’actua mai. De què serveix tenir exèrcits professionals si només es preocupen d’enviar-los en “missió de pau” amb la prohibició expressa de reaccionar davant de les més variades provocacions? El resultat és que només reparteixen xocolatines i es passegen, mentre al seu voltant la població civil mor, i ells no poden fer-hi res. Ordres.

 3. doncs vaja, si ni tan sols poden disparar als enemics anem be.

  per cert, veig que cada cop tens més visites al blog! felicitats
  el video que vaig pujar a youtube amb les fotos de la teva colt python ja ha superat les 5700 vistes!

  salutacions “company”

 4. Són temes controvertits i que no interessen massa gent, però és que a més és en català! Encara que tingui temporades d’escriure poc, és un exercici molt grat i que puja la moral! El video te’l vas currar tu company! Les felicitats són per a tu! 🙂

 5. jejeje.
  doncs cambiant de tema. aqui et deixo alguns videos sobre armes de un dels meus fabricants d’armes preferit, H&K jejeje
  http://www.youtube.com/watch?v=FAboH5KoPG4&feature=related
  http://www.youtube.com/watch?v=eQuriRUsDaE&feature=related
  http://www.youtube.com/watch?v=gZpZryZEiY4
  jejeje
  salutacions!!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)