maig 222008
 

Hi ha força maneres de netejar les vaines usades i que pretenem tornar a carregar: Uns les posen directament a la rentadora a donar voltes dins un mitjà dels grans (no utilitzeu mitges sino voleu després haver de repescar les vaines, això si no us fan malbé el tambor de l’electrodomèstic…!), altres les remenen en una mena d’asseca enciams (serveix per posar a prova la paciència i els braços!)… És clar que també n’hi ha d’altres que no les netegen!

Per la gent normal que disposa d’uns 80€‚ i que prefereix dedicar el seu temps a coses més productives (com per exemple recarregar!) fa temps que s’han inventat uns aparellets que serveixen per a deixar les vaines com noves en unes 3-6 hores. N’hi ha de 2 tipus, els tumblers, que és el cas que ens ocupa i la imatge que veieu aqui a sota, de la marca RCBS, i els altres són per ultrasons, que no he provat mai i que no crec que provi, donat que el tumbler hem funciona perfectament, ràpid, net eficaç i … anava a dir silenciós, però no, això no ho té.

El funcionament no podia ser més senzill: Desenrosquem la palometa de la part superior, el que ens deixa lliures la tapa exterior i la malla interna.

Omplim fins a la meitat aproximadament de grà  d’arròs trencat, de blat trencat, de clofolla de nous o ametlles trencades… en general qualsevol producte barat i suficientment abrasiu per a, per mitjà  de la vibració a que se sotmetrà  el conjunt, arrencar totes les impureses i restes de pòlvora que puguin quedar adherides a les parets de la vaina. El tamany ha de ser aprox. de 1,5mm, per a permetre que entri dins les vaines i s’hi pugui remenar sense quedar-se trabat.

Després acabem d’omplir el tumbler amb les vaines, que poden ser de diferents calibres sense problemes, però després haurem de seleccionar-les i separar-les abans de començar a recarregar!

Hi podem afegir unes gotes de líquid abrillantador, el que jo utilitzo és aquest:

No és cap meravella, però compleix la seva funció.

Consell: Millor posar les vaines sense treure el fulminant gastat: Evitem que el forat quedi plè de cereal.

  One Response to “Neteja de les vaines: El tumbler”

  1. […] un “material” tant poc atractiu… La genial idea no es fa esperar: Ja que tenim el tumbler, perquè no […]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)