febr. 192008
 

Per aquells que encara no hagueu donat el pas, hi ha tota una sèrie de instruments imprescindibles per a començar a recarregar. Si fa no fa totes les marques tenen el mateix, això si, en diferents colors i amb petites diferències, el que vol dir que difícilment un accessori LEE és compatible amb Dillon, o amb RCBS, que són els que anirem analitzant aquí perquè són els més extesos per les nostres contrades.

Si voleu anar directament a tafanejar a les seves webs:

RCBS

LEE

DILLON

CAPÍTOL 1 – La premsa (presse en francès, prensa en castellà, reloading machine / press en anglès)

La premsa bàsicament pot ser de força marques, però hem de tenir clar una cosa: Volem que sigui manual o automàtica?

Si és manual, té una aparença per força molt més senzilla, i és la més recomanable per a començar a recarregar. Permet entendre tots els passos del procés, i tenir un control absolut en tot moment. Això si, si el que es pretén és recarregar grans quantitats de cartutxos, millor oblideu-ho. Una taxa normal seria acabar una caixa de 50 bales en 30-45 minuts. Jo m’hi estic una hora. Si teniu pensat de practicar el tir de manera intensiva… millor una automàtica.

Les premses automàtiques permeten fer bales com si fossin xurros. L’usuari només ha de preocupar-se de tenir ben calibrats tots els nivells, i que no faltin fulminants, pòlvora, vaines o bales. No sé quines quantitats es poden fer en una hora, però diuen que entre 500 i 800 amb la XL650 de cal Dillon. Tenen estris supermega exclusius, com avisadors sonors si es queden sense pòlvora o el nivell és massa baix.

La RCBS es caracteritza pel seu color verd en tots els seus implements. La meva és el model Rock Chuker de RCBS i n’estic força content:

Rock Chuker Supreme a 167.95$

Si anem al model més automàtic, trobem això:

Pro 2000 Progressive Press a 616,95$

La casa LEE ofereix altres tipus de premses, però totes són força similars, un model per exemple seria aquest:

Lee Classic Turret Press a 129,00$

o bé aquest, més sofisticat:

Lee Pro 1000 només una mica més cara, a 225.98$ (automàtica)

I finalment la casa Dillon:

Amb el model recomanat per molta gent XL 650 a 504,95$

Per les converses que he seguit pels fòrums especialitzats, la gent està molt contenta d’aquest últim model, ho sigui que si mai me’n canso de la meva Rock Chuker en demanaré una com aquesta als reis. És clar que no estic segur de si tots els accessoris que ja tinc m’hi aniran bé, però és un risc que abans de comprar-la ja eliminaré.

  One Response to “Eines necessàries / imprescindibles / recomanables per recarregar bales”

  1. Recàrrega: Primers passos…

    Tens curiositat per a conèixer els passos a seguir per a iniciar-te en la *recàrrega* *de* *munició*? Aquest primer post tracta d’això, explicat, des de l’inici i sense tecnicismes….

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)