nov. 162009
 

Sé que als Estats Units d’Amèrica això passa amb relativa freqüència, i no n’hauria parlat de no ser aquest article que dóna més detalls de l’incident. Us parlo de la recent matança a Fort Hood, una mena de campus enorme (800 km2) que fa les funcions d’entrenament pels soldats que han de marxar a l’Irak de manera immediata. Hi viuen un total de 65.000 persones (ostres, gairebé com tota la població d’Andorra!!!) i està situat a Texas. Fa uns dies un oficial d’origen palestí (però nascut a Virginia, USA) que feia les funcions de psiquiatre a la base militar i que properament havia de ser enviat a l’Irak per atendre els soldats americans va decidir tirar pel dret i disparar contra tots aquells que es trobaven en la seva línia de tir. Igual que els adolescents sonats que ja ens estem acostumant a veure per la TV que agafen les armes que tenen al seu abast i disparen a tort i a dret contra companys i professors indistintament.

El resultat fatal va ser de 13 morts i una trentena de ferits, però han quedat obertes moltes ferides a l’estat d’ànim dels americans, i és que s’han donat diversos factors que posen en dubte moltes creences i afavoreixen pensaments racistes:

Primer de tot, que una persona nascuda i criada en un país occidental hagi triat aquest final. És cert que practicava la religió musulmana, anava regularment a les mesquites i darrerament es cartejava amb un imam radical que s’havia traslladat a viure al Iemen. Això podria fer sospitar, però seguint per aquí es faria una caça de bruixes on no quedaria ni l’apuntador. També és curiós que malgrat tots els sistemes espies que tenen els americans en funcionament (Carnivore, Echelon) no hagin detectat a temps aquesta tendència homicida.Matances

També no deixa de ser curiós el fet que en una base militar d’aquesta importància els soldats no estan autoritzats a portar armes… si pràcticament a tot el país és legal! A les bases militars no??? D’aquí ve que amb una “simple” pistola hagi estat capaç de provocar tal mortaldat. En qualsevol altra circumstància no hauria pogut acabar amb la vida de més de 3 o 4 persones, que ja són moltes, masses, però en tot cas un nombre substancialment inferior a les 13 víctimes mortals del cas.


I és que la “simple” pistola és ni més ni menys que una arma d’origen belga, la coneguda FN Five-Seven, als USA l’anomenen la copkiller – assassina de policies- i és que dispara munició 5.7-28mm (d’aquí el five seven), que és extremadament potent i amb un gran poder de penetració. En relació amb el calibre 9mm permet portar més munició en menys espai, al mateix temps que disminueix un 30% la batzegada del tret, i per tant la precisió aconseguida. Hi ha moltes variants en aquesta munició, una d’elles – no disponible pels tiradors esportius- amb la capacitat de penetrar roba especial de Kevlar, les famoses armilles antibales. Suposo que la munició emprada per l’assassí devia ser d’aquest tipus.

No sé quin preu deu tenir, ni si és possible comprar-la pels particulars… Encara que estèticament hem sembla una aberració i la munició sembla que és caríssima…

  4 Responses to “Matança a Texas, radicalisme islàmic i FN Five Seven”

 1. De veritat no estaven autoritzats a portar armes? es com un acudit això!
  una altre cosa curiosa del la Five seveN
  El nom ve donat pel calibre com tu has dit, pero si t’hi fixes, el seu nom real és Five-seveN, amb la F del començamen i la N del final en majúscules, que són les sigles de FN 😉
  salutacions amic!

 2. Es veu que si, ara que segurament amb tota la pressió que s’està fent això canviarà. Potser no seran tots els soldats els que puguin anar armats però probablement n’hi haurà força que si. Vaja, ja es veurà.

  Lo de la FN no ho sabia! Veus? Ja he après una altra cosa! Per cert que tu m’havies comentat que si que t’agradava la Five-seveN, oi? Jo es que la trobo estèticament molt lletja, molt pitjor que la Glock! Tot s’ha de dir que el nou model és infinitament més atractiu que el primer!

  Fins aviat company!

 3. bé… per a gustos els colors!! les que més m’agraden són:
  Desert Eagle, USP .45(la normal, la tactical o la match, totes elles), la Five-seveN i la Glock totes mes o menys per igual jejeje

 4. Mentre funcionin i t’ho passis bé! ;-P

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)