nov. 242009
 

i dagues, espases de tot tipus, cascs, cuirasses… i un munt d’altres articles, per a exposició o forjats i adornats com objectes de col·lecció reals. La veritat és que alguna vegada m’havia passat pel cap que si mai algun amant de les armes blanques volia tenir una katana (per exemple, però també pot ser un sabre, una espasa vikinga o armes de película com les que surten a El Senyor dels Anells o Conan, entre moltes altres) no tenia clar si la seva única opció havia de ser contentar-se amb una simple rèplica de nyigui-nyogui o anar-se’n al Japó a buscar una arma de veritat, pagar una pasta llarga per ella i tornar cap a casa content i satisfet, però més pelat que un gripau.

Bé, doncs resulta que existeix com a mínim una altra opció, a cavall entre una i altra. Hi ha una web que aparentment ven armes reals – no històriques-, potser recreacions, forjades si és el cas amb mètodes tradicionals, que et serveix armes o accessoris (fins hi tot pots comprar una armadura completa, tant de l’edat mitjana com samurai!!) amb una garantia de qualitat. Pels preus que hi ha segurament són bons productes… una katana ben feta uns 500€, una armadura completa prop de 1300€… en conec més de un, de dos i de tres que anireu a fer-hi una ullada… m’equivoco?

Les armes poden ser Battle Ready o d’exposició, afilades o no, i es pot escollir l’acabat i fer-hi una inscripció amb laser, per personalitzar l’adquisició.

És temptador… i a més no necessita permisos ni gasta munició!

L’enllaç (gairebé me n’oblido), aquí

  3 Responses to “Katanes…”

 1. Interessant 😀 Tot i que realment no em crec lo de les katanes :D.

 2. 😀

  Ahir vaig estar trastejant pel Google i efectivament hi vaig trobar alguns enllaços que semblaven més reals (del Japó, concretament). Allà venien katanes antigues (en recordo una que portava 5 generacions al damunt, o almenys això deia la descripció del producte) i d’altres de noves fetes per mestres armers. El valor es movia per sobre dels 6000€. Suposo que aquelles eren molt més fiables que aquestes de 500 o 1000, però és clar, tot depèn del pressupost de cadascú!

 3. Molt bo el reportatge de les katanes i altres armes blanques.
  Tan sols una apreciació, si vas al Japó i tens la sort de comprar una katana antiga (un primer pas important és que no t’enredin) quan arribis a l’Aeroport, si te la troben, te la confiscaran!
  És patrimoni nacional i com a tal està blindada la seva exportació. Et quedes sense la katana antiga i sense els quartos que t’ha costat adquirir-la (a part de la multa que segurament t’imposarien…amb iens!)
  Apa-li doncs, fins a la pròxima!
  Josep D.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)