gen. 102010
 

L’ex-actor Arnold Schwarzenegger, ara governador de l’estat de Califòrnia, ha signat una llei ben polèmica que va entrar en vigor el dia 1 de gener d’enguany.

La llei té esbalaïts tots els defensors de les armes per la precipitació amb que es pretén posar en pràctica. i és que fins al moment acatar-la, per molt que es vulgui és impossible.

Parlo del polèmic tema de la microestampació, que consisteix en marcar per mitjà de làser cada arma amb un número identificatiu. Concretament el que es marca en negatiu és l’agulla percutora – firing pin-, el que desemboca en que cada vegada que l’arma dispara (es parla d’armes semiautomàtiques, no sé si també afectarà els revòlvers, les escopetes, rifles i armes automàtiques) marca clarament el pistó de la bala, quedant gravat el número corresponent a l’arma, i teòricament doncs, identificant clarament la relació entre una arma i la vaina expulsada -i per tant disparada-.

Parlo de teoria, perquè si fos tan senzill ja s’estaria fent, i per contra hi trobo alguns esculls enutjosos.

Als Estats Units d’Amèrica, amb una pena de mort vigent en força estats, és certament perillós, ja que és massa senzill alterar les proves i per tant incriminar algú innocent en un crim.  A més, a nivell industrial no deu ser senzill d’implementar el marcatge en sèrie, amb números diferenciats, amb una tecnologia que de ben segur molts armers fabricants d’armes no disposen i que sens dubte els suposarà un desembors econòmic important per a complir la llei. Tampoc no es pot estandarditzar la fabricació de les agulles percutores, ja que cada model d’arma té la seva… i si només Califòrnia vota la llei, però ni la resta dels Estats Units ni del món ho fan, què representa que han de fer les armeries d’aquest estat, no vendre armes? Segurament aquest és el final buscat, però en un país com els Estats Units… costa de creure.

De moment tota la maquinària pro-gun està mobilitzant-se per a oposar-se a la llei. Ja veurem com avançarà aquest tema, però sens dubte serà interessant seguir-lo de ben aprop, ja que ens podria arribar aquí més aviat del que ens pensem!

És clar que són els mateixos que han aprovat estat a punt d’aprovar una altra llei que prohibeix portar armilles antibales (WTF!). Per quan una llei que il·legalitzi les camises florejades que tan es porten en aquell estat?

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)