maig 032010
 

El març del 2002, el caporal Rob Furlong de l’exèrcit canadenc es trobava a les muntanyes de l’Afganistan, juntament amb 4 companys més. En un moment donat van divisar un grup d’homes que portaven armament típicament utilitzat pels membres d’al-Qaeda. El sniper Furlong va ajustar les mires a la distància que el seu company li va indicar (ni més ni menys que 2.430 m!) i va disparar. Però el tret no va tocar ni tan sols es va apropar el suficient als objectius. Va corregir les mires i va realitzar un segon tret, que va anar a parar a la motxil·la d’un d’ells. Els insurgents, tot hi adonar-se de la urgència de la situació, actuaven amb total normalitat, avesats al foc enemic com estaven. El tercer tret va fer blanc.

Era el blanc a més llarga distància aconseguit fins aleshores. En podeu llegir el relat (força amè i d’instructiva lectura) aquí. L’arma emprada era un McMillan Tac-50

Recentment ha saltat a la palestra un nou rècord (aconseguit durant el novembre de 2009) aquesta vegada protagonitzat per un sniper anglès, Craig Harrison, que equipat del seu rifle Accuracy International L11583, derivat del L115A3 en calibre .338LM, ha aconseguit fer blanc a 2 objectius situats a 2.475m… A aquesta distància i a la velocitat de la bala, des del moment que surt del canó fins que arriba a l’objectiu passen 4 segons… s’ha de ser molt bò per a preveure els moviments que pot realitzar l’objectiu durant aquests 4 segons!

  4 Responses to “Nou rècord mundial”

  1. ja el sabia aquest, record, fins i tot hi ha un video per youtube!!
    llastima que aquest macmillian es letjot jejej, a mi m’agrada el Cheytac Intervention M200 i l’M40A3(aquest es de calibre “petit” pero el que també m’agrada es L115A3.
    per fer blancs a aquesta distancia tindrie que mirar de fer una munició més rapida!! pel que he llegit hi ha bales que fan uns 700-800m/s, pero no n’estic segur.

  2. Doncs no t’ho perdis, que per aquesta entrada al blog durant 2 dies van arribar al blog prop de 400 visites diàries! Suposo que me’n vaig fer ressò força aviat, i tots els que buscaven informació al Google acabaven visitant el blog! Per un volum d’entre 30 i 50 visites al dia, no està malament l’increment. Evidentment van trencar els rècords.

  3. no està gens malament!

  4. 😀 Sempre fa gràcia, tot hi que la majoria eren americans (algun domini .mil) i evidentment no tornaran…!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)