juny 222009
 

Ja vam comentar que els lobby i ciutadans americans anomenats pro-gun (favorables a l’armament civil) estaven molt nerviosos amb la elecció d’Obama, el nou president demòcrata, que preconitzava una menor llibertat armamentística, entre elles fer permanent una iniciativa anterior temporal i que ja havia prescrit (el famós BAN a les armes automàtiques).

Això ha fet disparar les vendes d’armes i munició arreu del país. Tant, que els comerços han d’aplicar restriccions a la venda (!). És un fenòmen tan curiós que està sortint en molts mitjans de comunicació, i en aquest blog n’han fet una mena de recopilació que val la pena de visionar. Es tracta de notícies televisades en canals americans que parlen d’aquest fet, i es poden veure força armeries i galeries de tir. L’enveja de tots nosaltres. Ja ens agradaria disposar d’aquestes instal·lacions més a prop de casa!

El format és similar al Youtube, però temàtic.

L’enllaç

gen. 082009
 

La gran majoria d’afeccionats al tir no disposem de gaires oportunitats de mesurar la eficàcia de la munició comercial que podem trobar a les armeries que són al nostre abast. Normalment podem elegir entre un parell o tres de marques, les que en aquell moment té en estoc l’armeria en qüestió. I no sempre tenim elements suficients de judici per a triar adequadament les que ens resulten més interessants, ja no només a nivell de preu, sinó per la seva qualitat, la seva precisió o la seva regularitat.

Acostumem a guiar-nos per la nostra pròpia experiència -normalment limitada- i pels consells que ens pot donar la persona que ens la vol vendre, que no sempre ha de coincidir amb els nostres interessos…

En definitiva, són de gran utilitat quan mitjans que s’ho poden permetre fan un estudi seriós i rigorós de les diferents marques de munició, amb les seves corresponents variants.

Aquí podem consultar precisament un d’aquests estudis, centrat en el calibre .38 special i  aparentment realitzat a Suècia per una revista d’armes. L’enllaç se centra en 4 armes diferents: El Colt Phyton, S&W m/14, S&W m/586, S&W m/686.

Les conclusions, molt interessants per a comprovar com difereixen els resultats que podem aconseguir amb diferents marques de munició per a una mateixa arma, el podeu trobar directament en aquest enllaç. No sembla un estudi recent -2006-, però valdrà per a fer-se’n una idea.

Edito: Acabo d’adonar-me que també han facilitat un enllaç a un estudi similar, però aquest centrat en el calibre 9mm Parabellum. Utilitza 3 armes com a referència, entre elles la nostra estimada Glock 17 (de 3a generació, a més, ho sigui que és força recent, sinó nou de trinca!). L’enllaç, aquí

abr. 092008
 

Fa uns dies, en aquest post vaig parlar d’un software de balística i recàrrega que utilitzo de manera més o menys regular. N’hi ha d’altres disponibles al mercat, uns gratuïts, altres de pagament, i alguns online.

La majoria d’aquests, pel que he vist, són específics per a tir a llarga distància, i medeixen paràmetres que per a tir amb pistola a 25 metres són poc menys que inútils.

JMB Small Arms Ballistics: En anglès, online, gratuït, específic per a tir de llarga distància. Té en compte  paràmetres tant específics com les condicions atmosfèriques.

Horus Vision: En anglès, de pagament.

Infinity 5: De la casa Sierra.  De pagament. En anglès. Fa pinta de ser MOLT complet.

Norma: Es veu que era online, gratuït. Ara o bé l’han retirat o bé està caigut per excés de demanda (?)

SureShot: Online, en anglès, sembla que cal registrar-se. La versió per a PDA aquí. També cal registrar-se. Gratuït?

Ballistics NTInnovations: Online, en anglès. Cal registrar-se. Gratuït?

PCB: Un software que sembla que, tot hi ser per a DOS (funciona en Windows XP, comprovat) té força adeptes. L’arxiu inclou un manual en francès. Per a tir de llarga distància, a partir de 500m aprox. L’arxiu és un zip i el podeu baixar d’aquí (descàrrega directa)

Un enllaç a a una pàgina que en conté moltíssims més, en anglès, tant de pagament com gratuïts.

març 242008
 

Llistat exhaustiu d’enllaços del món Glock:

– Glock: El fabricant d’aquestes petites joies armamentístiques

– Team Glock: Botiga especialitzada en el món Glock. USA

– GSSF: Competicions exclusives Glock. USA

– Glock Grecia: Pàgina oficial grega

– Glock armorer’s manual: Manual exhaustiu per armar i desarmar la Glock

– Aroteck: Accessoris per Glock

– Bowie tactical Concepts: Accessoris per Glock

– Lone Wolf: Accessoris Glock

– Nash Gunwerx: Accessoris Glock

– RockYourGlock: Personalitzar Glock

– GUNdepot Customs: Personalitzar Glock

– Armurerie de la Bourse: Accessoris Glock

– The Glock Papers: Informació vària però interessant sobre Glock. També parla del Kaboom que es dóna de vegades en les armes Glock

– Calibers: Fòrum sobre armes i munició, en anglès

– Photos Glock: Conjunt de fotografies d’armes Glock i altres

– Greent: Informació sobr el temut Kaboom que es dóna únicament en calibres del .40, 10mm i 45ACP (que en tingui constància)

– Fòrum Glock: Informació d’interès sobre el món Glock. En francès

– Fòrum Pro Glock: Informació d’interès sobre el món Glock. En francès

– Fòrum Glocktalk: Informació d’interès sobre el món Glock. En anglès

A mesura que vagi tenint més enllaços interessants, aniré actualitzant aquest post. La idea és aconseguir una espècie de Boookmark especialitzat en glock, i d’aquesta manera evitar haver de recordar adreces impossibles.

març 202008
 

Avui us porto l’ABC de les armes al país: El Decret que des de l’any 1989 regula el què, el com, l’on, el qui i el perquè de les armes al Principat d’Andorra.

Es pot trobar fàcilment al BOPA, però aquí en deixo una còpia editada, tant en format lliure odf (que podeu llegir amb el programa Writer de l’Openoffice, lliure i gratuït i al meu entendre molt millor que no pas el Microsoft Office) com en format PDF. De fet ja vaig explicar com anava això d’aquests dos formats, en aquest article (de passada, però).

I dic que l’he editat perquè tal hi com surt publicat al BOPA no es pot dir que  sigui la manera més clara i entenedora: Jo hi he posat una mica de format. Negretes, espais, he aprofitat l’espai per a aconseguir rendibilitzar la impressió i no malgastar tants folis… En fi, per a que ho pogueu imprimir i llegir tranquilament a casa, o a través de la pantalla de l’ordinador de casa, el portàtil o la PDA…!

 Decret sobre possessió, ús i circulació d’armes, del 03-07-1989, en format PDF (es pot llegir amb Adobe Acrobat)

 Decret sobre possessió, ús i circulació d’armes, del 03-07-1989, en format ODT (es pot llegir amb Openoffice Writer)

Properament continuaré publicant textos legals, com per exemple les proves per a obtenir o renovar el permís d’arma, aprovades recentment en un decret.

També publicaré algun post fent referència a aquests decrets, recalcant aspectes importants i que cal tenir en compte.  Però serà en una propera ocasió!

març 102008
 

El lobby de les armes als Estats Units d’Amèrica és poderosíssim i està molt ben organitzat. No defensaré el seu model de viure, ni la seva permissivitat o no envers les armes, però per a un amant de les armes sempre és impressionant la facilitat que hi ha en alguns dels estats per a comprar/aconseguir tota mena d’armes, impensables d’adquirir als nostres civilitzats països de la vella Europa.

El poder fàctic més conegut als USA és la NRA (National Rifle Association), però és més que això per als americans: És una manera d’entendre la vida, un dret fonamental. Evidentment hi ha una part molt important de la població que no hi està d’acord. Entre ells trobem personatges molt coneguts del món del cinema, els esports… i fins hi tot alguns polítics s’aventuren a definir-se en contra de les armes a favor d’un major control de les armes, com és el cas del Sr. Obama, candidat o no a la presidència dels EEUU.

El fet és que entre molts dels moviments que realitzen per a influir i deixar notar la seva constant presència, hi ha la publicació d’un llibre digital o ebook, anomenat “Gun Facts”, que seria quelcom com “Fets d’armes” o millor encara “Realitat de les armes”. Sembla interessant, encara que quan el llegeixi tindré present en tot moment de qui prové, i que la veritat pot variar molt depenent de qui i de com l’expliqui. I penso que és un bon consell si el penses llegir. Com a curiositat, és interessant, tant per als pro-armes com per als que no en són partidaris.

març 102008
 

Fa temps vaig caure en un post de Mexico Armado que vaig trobar molt interessant: Resulta que hi ha enganxat un article que sembla ser que el va escriure un marine directament, explicant els peròs i els contres de l’armament que utilitzaven tant el bàndol dels americans com els dels iraquians. I en fa una explicació ben planera, el que funciona ho diu, i el que no val per a res, també, sense pèls a la llengua. Un altre assumpte és que si els seus comandaments arriben a saber qui ha escrit aquestes línies… També surt, en anglès, a Special Forces Newsletter.

Entre altres, parla de:

M16

 

 

març 092008
 

Mitjançant un fòrum de Glock arribo a una pàgina on hi ha una animació que explica el funcionament d’una Glock, concretament el model 23, però totes les Glock segueixen el mateix patró. Està molt bé, és instructiu i permet entendre millor el mecanisme intern d’alimentació i extracció de la bala.

L’enllaç directe és:

http://www.genitron.com/Glock23/IntGlock.html

març 052008
 

Com que sempre es troba alguna cosa interessant passejant-se per les pàgines web americanes, he localitzat una curiositat que als ulls nostres, dels europeus en general, no deixa de ser una excentricitat, però desgraciadament en molts països pot representar la diferència entre sobreviure o no.

Es tracta d’una espècie de funda antibales (fins a 9mm Full Metal Jacket o 40 S&W) que es posa al seient del vehicle, i se suposa que hauria d’aturar els trets que puguin venir pel darrera. Evidentment és una proposta per a pressupostos  més aviat minsos, o  per a protegir de manera ràpida i eficaç grans quantitats de persones, degut al seu poc pes i volum, i a la ràpida posada en escena de la funda.

Una imatge:

Si realment hi esteu interessats, podeu anar a fer-hi un cop d’ull, però a menys que tingueu previst d’anar a passar el cap de setmana a l’Irak i bé a l’Afganisthan… no crec que sigui necessari!

L’enllaç:

http://www.thearmoredseat.com

febr. 182008
 

Avui he trobat un punt vermell que si bé és car, sembla que podria ser molt útil per a equipar la Glock. És petit, sembla pesar molt poc… però potser el moviment violent de la corredera l’acabi destrempant? En tot cas, en deixo la imatge i un link per a comprar-lo, als USA… és clar!

i la placa de muntatge

i de com queda muntada en una Glock un sistema similar…

Apa, ara ja ho sabeu!

I per a comprar aquest o similars RED DOT SIGHT’s…

Docter USA

Optics Planet.com

Burris Fast Fire