set. 072010
 

Mentre que al nostre país el sol fet de posseïr un silenciador és il·legal, segons el Decret sobre possessió, ús i circulació d’armes, de 03-07-1989, ens trobem que a l’altra banda de l’atlàntic poden organitzar i disfrutar de festivals com el Silencer Shoot 2011, prevista per aquest 4 i 5 de juny a Crawfordsville, Arkansas (on si no?) a West Memphis (just a la frontera entre Tenessee i Arkansas). Segurament no és un festival tant concorregut com acostumen a a ser-ho tots els dedicats a les armes, però l’any passat hi va assistir força gent!

Un vídeo de l’any passat:

febr. 012010
 

Ja fa dies que el Shot Show d’enguany ha quedat endarrera i com no podia ésser d’una altra manera ha portat tones de novetats al món de les armes. La més cridanera des del meu punt de vista ha estat la presentació – una presentació oficial, perquè oficiosament ja feia mesos que se’n parlava, fins hi tot en aquest blog– de la nova generació de les Glock, la 4a.

No és pas perquè sigui aclaparadorament novedosa, és simplement la necessitat de renovar el mercat d’una arma que tal hi com està ja funciona. Què hi ha de nou? Doncs una nova textura a la empunyadura, la possibilitat de triar entre 3 peces al llom de la mateixa, facilitant adaptar l’arma a les nostres mans i per tant millorar la precisió i la maniobralitat, i sembla que també han modificat la peça amb molla que permet que la corredera retorni a la seva posició original després de disparar: Ara sembla molt més robusta. No són grans canvis, però alguna cosa s’havia de fer per a fer front a la competència! Val a dir que de les tres novetats, la que trobo més pràctica és la que copia literalment el sistema de la Walther P99.

Les imatges següents les he extret del fòrum M4Carbine. Uff…. per avorrir-se de la quantitat de material que hi ha!

gen. 192010
 

Avui comença el Shot show 2010, la fira d’armes, caça i pesca més important del món.

Es celebrarà a Las Vegas, Nevada, a partir d’avui dimarts 19 i fins el divendres 22 de gener, amb accés limitat a professionals.

Si algú s’hi vol arribar, trobarà representades marques del sector de les armes, munició, arqueria, outdoor,  ganiveteria, òptica, càmping i altres productes i serveis relacionats.

Les dades del Shotshow de l’any passat van ser lleugerament inferiors a les del 2008, malgrat tot hi van assistir gairebé 50.000 persones, amb un total de 1763 expositors. No està malament per tractar-se d’una fira tan especialitzada!

Com sempre, potser fins-hi tot aquest any una mica millor, han posat a disposició del públic totes les facilitats per planificar les agendes, per arribar-hi, hostatjar-se…

des. 242008
 

Aquest any l’edició del Shot Show es celebrarà a Orlando, del 15 al 18 de gener de 2009.

Respecte a d’altres anys, hi ha l’avantatge que està a prop de Disneyworld, i per tant es pot aprofitar el viatge si s’hi va amb nens!

Evidentment les dates són horroroses i de difícil combinació, però he fet un pressupost del viatge per a 2 persones i no és pas tant car:

Avió Barcelona – Orlando, fent escala a NY, 782,26$ cada un (Delta)

Hotel 4 dies a un parell de km de l’event: 369$

En total menys de 2.000$, que al canvi actual representaria exactament 1.160,12€… entre 2 persones!

Faltaria comptar el menjar i transports bàsicament… en total per bastant menys de 1500€ aquest any 2 persones es poden desplaçar de Barcelona a Orlando per a assistir al Shot Show… una ganga, gràcies a la ja habitual devaluació del dòlar respecte a l’euro.

Això si, cal tenir una invitació especial difícil d’aconseguir perquè per assistir-hi, com que no és una fira oberta al gran públic, és necessari acreditar que s’està relacionat amb la indústria armamentística… I no, no crec que s’aconformin amb la nostra paraula que ens agraden les armes i no podrem tancar la boca durant els 4 dies!

La seva pàgina web està força ben pensada, amb apartats pels visitants nacionals i estrangers, premsa, expositors, novetats que es presentaran, plànols de situació, telèfons d’ajut, i el millor: des de la mateixa plana pots contractar el vol, l’hotel, descomptes a Disneyworld… tot super centralitzat i molt fàcilment accessible per a qualsevol usuari de la web… Ah! Quines ganes de presenciar un esdeveniment tant important com aquest!

Important: Encara que disposem d’invitació, no es permet la entrada a menors de 16 anys… i el millor de tot: No es poden portar armes pròpies, almenys dins la zona d’exposició. Així que ja ho sabeu: Heu de deixar les glocks, berettes, H&K, SigSauer… a l’habitació de l’hotel!

abr. 102008
 

Es difícil trobar un llistat de fires d’armes per als qui ens agrada aquest món. Per això, he mirat de fer una petita recopilació de fires internacionals, amb el link, el logo i el país o ciutat que l’acull.

Cal tenir en compte que moltes d’aquestes són fires comercials; per a venta, no per a exposar. I en moltes d’aquestes no ens vendran l’últim model de carregador per la nostra Glock, sinó que estan més interessats en vendre tancs, avions i missils. Però com a curiositat… Això sempre hi quan aconseguim una invitació per a entrar (que no sempre ens resultarà fàcil) i ens puguem pagar el viatget.

Ideas a Pakistan

Ficaar a Madrid

Armas a Argentina

IWA a Nürnberg

Defexpo India 2008 a New Delhi

LAAD 09 a a Rio de Janeiro

IDEF 07 a Ankara

Milipol 2007 a Paris

Milipol 2008 a Qatar

EXA 2008 a Brescia

Shot Show a Orlando

Salon Armeville a França