maig 092008
 

Fa uns 3 mesos vaig començar a tramitar els papers per aconseguir els permisos d’arma que hem falten: La categoria C, D i E.

La categoria C correspon a la possessió d’arma curta de foc, és a dir, tenir una arma curta a casa però sense la possibilitat d’anar a la galeria de tir a provar-la (cosa que s’hauria de discutir la utilitat de tenir una arma a casa per a la pròpia defensa, si ni tan sols estàs segur que funcioni correctament, ja que la legislació no et permet ni tan sols treure-la de casa…!)

La categoria D correspon al port d’arma llarga ratllada, així com a la possessió d’il·limitats cartutxos o blaes. Serien els rifles, o qualsevol arma llarga que dispari bala.

La categoria E correspon al port d’escopeta de caça menor, pel que jo entenc que és qualsevol escopeta de cartutxos.

Fa uns 15 dies vaig anar a les instal·lacions de la Policia per a passar un exàmen sobre l’ús i la manipulació de les armes llargues. Aquest exàmen és relativament nou, potser de fa 3-4 anys. Només arribar et dónen un foli amb les normes bàsiques que s’han de complir, tant en aquest moment a la galeria de tir com després amb l’arma a la mà.

Hi ha un decret que n’explica el procediment (el linkaré en un altre moment, ara estic amb el linux i no tinc els documents a mà)’, per tant anava força confiat.

La prova va consistir en una explicació pràctica per part del policia encarregat de les armes, en el meu cas primer sobre una escopeta d’ànima llisa, amb uns cartutxos que tiraven bala, que ara no recordo com va dir que es deien. Després el mateix amb un rifle sistema Mauser. Com que d’armes llargues no hi entenc ni un borrall, no sé ni el model d’arma que vaig disparar.

Benelli M4

El més important en tot moment és mostrar respecte per les armes, i seguretat en la manipulació. Diria que la seguretat és doblement important, perquè un error a l’hora de manipular la seguretat de l’arma pot comportar haver de passar les proves en un altre moment.

Teniem 3 oportunitats per a fer diana prop del 10, a uns 25m de distància, potser una miqueta més. Jo, que mai havia disparat ni amb rifle ni amb escopeta, a la primera vaig fer una puntuació prou bona per a no haver de repetir el tret. I hem va sorprendre el poc retrocés de l’arma, potser acostumat a les armes curtes…

Ara encara estic esperant que hem cridin per anar a buscar els nous permisos, i després… m’agradaria comprar una bona escopeta de corredera tipus Benelli M4 model Tactical, i potser també un bon rifle de precisió… encara que no tinc clar encara el model.

Mauser M Match

Aprendre a recarregar per a les noves armes serà tota una experiència!

  10 Responses to “Aconseguir els nous permisos d’arma llarga: D i E”

 1. jo avans k una beneli m4 em compraria un SPAS 12 encara k es dificil de trobar segurament.

  i per rifles de precisio el dragunov k si t’has fix’t en la revist el tenen en les principals armeries d’espanya!!

  jo de rifles de precisió tinc un escopeta d’aire comrpimit GAMO delta fox i li he muntat un mira telescopic i sembla un fusell de precisio d’un franctirador d’elit!!xD ja et posare una foto pk vegis com m’ha kedat jeje.
  doncs m’anire pasa tanta com pugui en akests tres dies k em kedesn abans d’anarmen de vacances pk no torno fins al septembre.
  espero k et comenti algu apart de jo!!

 2. Encara no he decidit quin rifle / escopeta compraré. Potser al final no en compraré cap!

  Per mi les armes són una passió, però m’han d’agradar estèticament, no hem serveix la millor arma del món si no m’agrada externament. Com que no tinc previst utilitzar-ne cap per a res més que passar-ho bé al camp de tir…!

  I estem d’acord: El Dragunov és impresionant!

  Ai, que ja veig que d’aquí a uns anys estaràs carregat d’armes!:-P És una tema apassionant, encara que mal entès per la societat, que associen immediatament les armes a aparells per matar.

  Pels comentaris, no pateixis, és normal que hi hagi poca gent que comenti, parlant d’armes i en català…! El cercle de seguidors és necessàriament reduït. En part, el blog serveix per a crear cultura d’armes en català, i en part per passar-ho bé.

 3. gracies per adelantat i per retarasat per respondre tots el comentaris que escric i que escriuré!!

  aixo de que la gent associa les armas amb eines per matar es veritat. no se si a Andorra teniu el canal que es diu cuatro. doncs van fer un reportatge sobre les armes als estats units i era totalment antiarmes. jo mel vaig mirar pk surtien unes armes que no vegis.

  lo de la estetica de la arma ami tambe es una de les coses que mes m’inporta perque si no m’agrada em fa una mica de mania agafarla jeje encara que moltes m’graden. per exemple jo esteticamen prefereixo el acabats de la ak-101 que no els acabats de la m16.

  aixo de que quan sigui mes gran tindré moltes armes doncs la veritat espero que si. de moment m’haig de comformar amb les d’airsoft i la d’aire comprimit encara que ja m’agradin molt. pero que i farem!! jeje!!

 4. Tan aviat com puguis hauràs de cursar les llicències necessàries, així quan trobis l’arma ideal per a comprar no hauràs d’esperar tant!

 5. […] que m’està picant la curiositat de començar a tirar amb rifle / carrabina? Ho comentava en aquest post, quan estava gestionant els permisos de port d’arma llarga, tant amb canó ratllat (rifle) […]

 6. be, si encara no t’has comprat l’arma llarga potse que comencis a pensar en el drgunov 😛 o en la steyr scout xD ok en el rifle del “the shooter” o en un AW50 o un AS50 xD be tots aquests son impossibles diria jo 😀 pero estic impacient per veure la teva arma llarga!!!
  adeu!!!

 7. a!! s’hem tornava a olvidar una altre cosa!! la escopeta de dalt, que si no m’equivoco és una Beneli M4 m’agrada moltíssim!!! jo me la compraria!!! jejejeje

 8. 😛

  Home, el Dragunov ja m’agradaria ja! De fet no sé si és possible comprar-lo, imagino que si, però amb la limitació que tenen les armeries per a importar armes, podria ser força complicat. De fet aquest i algun rifle de “cerrojo” dels que s’utilitzen per a caçar animals africans seria ideal per a estar distret una temporada! Però tornem al mateix de sempre: si no vaig a caçar, un rifle d’un calibre superior al 22 té molt números d’estar tancat a l’armer massa temps, si almenys tinguéssim algun camp de tir per rifle!

  La Benelli és MOLT xula, amb aquest look tactical típic de les películes americanes, no tindria cap problema per a comprar-la, aqui a Andorra tenir una escopeta és una OBLIGACIÓ legal per als caps de casa. El problema s’assimilaria al de sempre: Tenir una arma a casa i no poder-la utilitzar. Per això m’ho estic mirant i rumiant tant, he de trobar un arma que estigui disponible, que no sigui excessivament cara, que doni un bon rendiment, que utilitzi una munició fàcil de trobar (o de recarregar) i que pugui utilitzar assiduament. I és clar, això entre altres descarta el Dragunov, la Benelli… i molts altres que seria genial poder comprar.

 9. ola!!! doncs… no ho se, aviam si en troves un de bona i que t’agradi!!!! també he vist que no saps com es diu “cerrojo” en catala em sembla… doncs es diu “furrellac”(només per si no ho sabies)no se si ho has posat perque tothom ho entengui. ja saps que demanar a l’ajuntament o govern!!!!(perque andorra es molt petita)(sense ofendrre). un bon camp de tir per a escopetes i rifles(minim 150-200m de llargada 🙂 ) espero que en trovis alguna perque a aquest pas la llicencia d’armes llargues et caducarà o ja no te n’en recordaras de com funcionen!!! xD (es broma poma!!!) a no!!! que és conya cigonay!!!! jejejeje
  be, doncs adeu!!!!!!!

 10. Si, seria una bona cosa, sens dubte! Al preu que estan els terrenys a Andorra, però, ho tenim clar!

  Lo del “cerrojo”, és que no recodo mai com se diu, suposo que deu ser “forrellat”, no? Crec que ja n’haviem parlat al blog!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)